En lagom 36-timmars

Hej! 
Vi är nu hemkomna efter en intensiv och bra resa till Polen. Då var det första gången tillsammans med min familj denna gången. Med oss på resan var även mina föräldrar, min bror med dotter, systerson och min fina väninna med barn. Sammalagt var vi 13 stycken och det var kul såklart! I lödags fick vi sms om att vi kunde boarda redan klocken 19,00 och vi smidde genast nya planer. Mat i Kna innan vi skulle ombord, men när vi kom till färjeterminalen och checkat in fick vi reda på att sms:et inte stämde och att vi inte skulle få boarda förrän 20,30....gud så jobbigt det blev, barnen var ju så ivriga på att få komma ombord, så där stog vi å väntade å väntade, till slut låg barnen på golvet hahahah.
 
 
Tur att barn har fantasi, här masserar O sin kusin.
 
  
Äntligen mot den stora båten...med spänning och mycket nervös för speciellt en tjej av oss, men hon klarade detta galant.
 
 
Väl ombord släppte vi av väskorna i våra hyttar å tog en drink i baren. Barnen fick en varsin läsk då personalen i baren tyckte det var omständigt att göra en alkoholfri drink uppfattade vi det som...
 
 
Väl framme i Polen efter en lugn natt ombord träffade vi Maciek på färjeterminalensom jag träffat tidigare genom Stenalinestoryteller shoppingresa och Bloggbussen15. Maciek hade hjälpt mig att hyra en minibuss för dagen och det tyckte vi var så smidigt. Bra pris då vi var 13 rumpor som delade. Tack!!!

Första anhalt var Gdansk, men vi kom såååå tidigt att våra planera ställdes om lite, vi hade ju planerat in Cupcakescafet och butiken där man kan se dem tillverka sina goda karameller.
Vi strosade i denna fina stad, bland gamla byggnader och fram tills vi steg in i Mariakyrkan.
 
  
En tur med piraterna i sommar?


Det första huset i gamla stan i Gdansk. Från 1400-talet.


Sedan besökte vi en saluhall och fikade på ett mysigt cafe i närheten. Barnen blev så glad över att köpa karameller och som tur var kom vi precis nr de börjat tillverka sina karameller, givetvis fck vi smaka på färska ljumna karameller med hjärtan i. Däremot var inte cupcakesen till någon större belåtenhet, ingen gillade frostingen/smörcremen och åt bara upp själva muffinsen. Där ser man... 





Strax innan lunch fixade Maciek så att bussen kom tidigare och tog oss till Riviera för shopping resten av dagen, det är inte så att man kan köpa något för ett riktigt bra pris där upplever vi, maten är billig och vi köpte prisärda skor till barnen, annars var det som hemma tyckte vi nog allihop.

Discomusik och givna blåa lampos i vår Mercedersbuss. Fint ska de va 😂

 

Båtfärden hem med Stena Line gav möjlighet för barnen till alkohokfria drinkar...nästan som ett jubel som utbröt när den vane bartendern fixade paraplydrinkar till alla barnen.


 Vi kommer åka tillbaka, men med fokus på Sopot och bad nästa gång, troligen ett nytt shoppingcenter och troligen mer mat. Kram
1 Helen:

skriven

vilken rolig resa ni verkar ha haft och kul att vara så många.
Kram kram och välkommen hem

Svar: Tack Helen. Kram
Jenny

2 Popprinsessan:

skriven

Vad kul att du anlitade Maciek! Låter som en kul resa trots lite "skoskav" i form av trista bartendrar, felaktiga sms och frosting som inte var god :-)
Kram

Svar: Jag var ju laddad för att visa alla vad vi redan fått uppleva. Allt går inte precis som man tänkt...men överlag var de positivt 😃
Jenny


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: