Andras tankar om Polen

För att jag är så nyfiken så var jag bara tvungen att höra mig för lite.
Vad tycker mina vänner och släktingar om Polen som resemål?
Många har inte egentligen tänkt alls på att åka till Polen, men nedan kommer både citat och funderingar från Min mamma, en kollega, min kusin, min f.d. svägerska och en vän.
 
Vill du själv tävla? Klicka på Bloggbussenikonen nedan
 
 
 
Jag ringde upp min mamma imorse och frågade henne. Hon sa att det är väldigt många år sedan hon var i Polen och hon minns egentligen inte så mycket av det. Trist tycker jag eller hur? Däremot har hon anlitat företag som har polska medarbetare och de är riktiga arbetsmyror enligt henne.
 
Efter det ringde jag en kollega som jag vet har varit i Polen vid många tillfällen. Hon håller med om att folket generellt inte ligger på latsidan. De har så få jobb hemma så de åker utomlands för att försörja sin familj.
Min kollega började berätta att första gången hon besökte landet var 1971 och då var Polen isolerat. Vad hon minns har hon inte haft fördomar om vad som skulle vänta henne på andra sidan Östersjön.
 
 
Den största anledningen till de flertal resor hon gjort har varit både shopping och att hon varit gäst hos polska vänner. Enligt henne har Polen alltid haft en stark kultur och bra litteratur,  kanske som en coping genom åren då Ryssland stog vakande över landet.
Liksom många andra europeer har polska kvinnor ofta brytt sig mycket om sitt yttre och varit mer färgstarka och enligt oss svenskar lite annorlunda.  Vi är lite mer "tillbakalutade" ?
När jag tog upp ämnet att vi tidigare beskyllt polacker att vara de som inbrotten sa hon att tjuvar finns överallt och att fattigdom överlag skapar dessa problem. Det är ju sant. Jag lovar att om vi hade satt oss på en kopp te så hade jag fått hört många intressanta historier om hennes alla resor till vårt grannland. 
 
Sedan damp det första meddelandet in via messenger på Facebook som är från min kusin.
 
 "Jätte fint där  vi var 😊 fin sandstrand och billigt 😎☀️"
 
Min fd svägerska skrev:
"Hej, vi var på semester i Polen för ett par år sen, på kusten. Det var otroligt bra. Innan hade jag inte haft en tanke på Polen som semesterplats men som sagt otroligt bra, fint och allt var billigt så man hade råd att unna sig och barnen en massa saker som tivoli, studsmattor på stranden, restaurangbesök, fikor, glass varje dag och kanske flera gånger om dagen. vi var i Kolobrezg. kram"
 
Vad fick er att åka just till Polen?
 
"Vi skulle ut och bila och Rasmus var inte så stor så det var ett par kompisar som rekommenderade Polen eftersom det inte var så långt att åka. Jag började kolla upp det och blev så positivt överraskad.
 Jag tänkte att det skulle vara så fattigt, slitet och så vidare men det var bara positivt, jag hade fördomar innan får jag lov att erkänna. Åhh, ni borde åka dit."
 
 
Från taket på Mera Spa i Sopot.
 
Min väninnas make skriver såhär till mig:
 
"Polen är fantastiskt bra. God mat, trevliga människor och många som kan bra engelska.
Det är billigt och prisvärt på restaurangerna."
 
Hade du samma tankar innan du varit i Polen första gången?
 
  "Nej jag hade nog en annan bild av Polen innan. Nu har jag varit där titt som tätt i över ett halvår, och jag gillar det mer och mer. 
Det är ett väl utvecklat land i vissa delar, men såklart fattigt på andra. Är man på större orter eller på semesterorter så är det som vilket västeuropeiskt land som helst. Jag hoppas jag kan ta med familjen dit i sommar. Ingela tycker oxå mycket om Polen vet jag."
 
 
 
Så nu kan du ju passa på att använda erbjudandet Stena Line ger Dig!
 
 
Kika gärna här, StenaLines egna reseblogg
 
Erbjudande: 25% rabatt på Prova på Polen, t/r Karlskrona - Gdynia inkl del i hytt. Stanna upp till 3 nätter iland. Uppge erbjudandekod BLOGGPOLEN för att erhålla rabatten. Rabatten avser inte miljötillägg. Boka i perioden 24/4-30/06  och res i perioderna 24/4-30/06  samt 1/9-6/12.
1 Ylva :

skriven

Kul vinkel med egen undersökning! :) /ylva.

Svar: Kändes kul!
Jenny

2 Charles:

skriven

I Polen var jag då för första gången. Vid ett tillfälle åkte jag med några vänner till Warszawa. En kväll bestämde vi oss för att gå till en klubb och äta gott. Vi hamnade på New Orleans Gentlemen's Club & Restaurant. Ett härligt ställe. Jag kommer att besöka det igen vid närmaste tillfälle. neworleans.pl/en/?nkpage=2


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: