Sammanfattning

 
Jag ska i detta inlägg försöka få ihop en sammanfattning av helgen resa till ett Polen som i mina ögon växt enormt. Jag vet nu exakt vad jag ska visa min familj när vi åker till Polen nästa gång.
 
Mina favoriter är Gdansk - gamla stan, Mera Spa, Escaperooms på Fun Arena och den fina stranden i Sopot.
 
 
 
 
Olivias favoriter är badet på Mera Spa, stranden i Sopot, som hon knappt ville gå ifrån, muffinscafet och Panoramahytten på Stena Spirit. Såhär efteråt tycker hon att det var spännande med Escaperooms, men när vi väl var därinne var hon skraj.
 

 
 
Vi har fått umgås med många fina mammor med barn, alltid lika trevliga och mysiga Ylva och Alexandra från Stena LIne och den oerhört duktiga guiden Maciek som imponerande i svenska språket och vår kultur.
 
 Christels bild
Kategori: bloggbussen15
Taggar: bloggbussen15, stenalinestorytellers;

En slutkläm på en underbar weekend.

Nu börjar vi närma oss slutet på vår bloggweekend med Bloggbussen15 till Polen.
Efter Fun arena var det åter dags för mat. Vi åt på La Vita som också ligger vid torget, centralt i Sopot. Olivia var så glad över att hon fick pizza och den var megastor.
 
Såklart fick vi efterätt och Olivia valde dagens efterätt, som enligt Olivia är kockens val för dagen. Jag själv slog på bekvämt i mitt sinne, så det fick bli en pannakotta med färsk jordgubbsmousse. Åhhhh den saknar jag nog mest av allt från resan Hahahahahahha. 
Nästintill i alla fall.
 
 
 
 
 Fina Christel
 
Båda mina döttrar gillar teknik och lånar ofta både telefoner och kameror av oss. Här har Olivia lånat min mobil och kört lite selfies, jag valde såklart ut den bästa bilden. Visst är hon är så himla söt?!?!?!
 
 
 
 Vi hade lite eller kanske mycket tidsbrist mot slutet av dagen, då det var dags att ta oss mot Centrum Riviera, som är ett stort köpcenter med 250 butiker. De flesta hade siktet inställt på att dyka in i den första skobutiken som finns där vi hoppade av bussen. Själv köpte jag 5 par skor till mig och flickorna. Olivia fick en söt Mimmipåse till sina Mimmiskor. Jag hann inte med så mycket mer än det och lite smått inne på en kosmetik/apoteksbutik, vi for snabbt iväg mot färjan.
 
 
 Vi samlades på båten för en sista stund tillsammans innan vi kom hem till Sverige igen. Där hade Ylva och Alexandra fixat så vi hade snacks och dricka under Mellokvällen, visst blev det lättare att hejja fram Måns till vinst också tycker jag.
 
 
 
 Många tack till Ylva och Alexandra på STENA LINE, jag vill även tacka alla medresenärer, det var jättekul att få träffa er och spendera denna resa med just er. 
 Vår guide Maciek ger jag en stor stjärna till. Han var kunnig på alla sätt.
 
 
 
Kategori: bloggbussen15
Taggar: #pomorskitravel, #stenalinestorytellers, bloggbussen15;

Lördag i underbara Gdansk

Om jag hade vetat att Gdansk var så vackert och mysigt så hade jag aldrig väntat såhär länge med att åka till Polen och Gdansk. 
Jag har så många foton på olika byggnader, dörrar och andra detaljer från denna rika stad. Då menar jag rik i kulturarv, konst, arkitektur och nytänkande. 
 
 
 
 
 
Historiens vingslag blandat med godisfabrik, marknad med hantverk, cupcakecafe, asiatisk mat och all rörelse i staden får Gdansk att vara så levande och glad. Jag längtar redan tillbaka.  Festivalkänsla trots att det "bara" var en helg.
 

 
 
 
 
Det är en härlig blandning av gammalt och lite nytt.
Här nedan är bilder från ett supermysigt litet alltså pyttelitet cupcakecafe där de har helt underbara verk i alla dess färger och smaker. Olivia var i sin bakverkshimmel, jag också såklart! Alla blev bjudna på en varaon cupcake och jag tror att min var bäst. Fylld som en fererror roche. Smaskens.
 
 
 
 
Tänka sig att bakom de gråa fasaderna
 fanns dessa färggranna och glada cupcakes.
 
 
Vi gled runt i de små elbussarna i Gdansk. Den oerhört mäktiga tegelbyggda Mariakyrkan såg vi från olika vinklar.
 
 Vi kom fram till ännu ett himmelrike för de godisälskande, nämligen Ciuciu och där fick vi även se på  tillverkningen av karameller. Barnen fick en liten påse med karameller, vi fick även provsmaka de färska nyckelpigekaramellerna och smileykarameller. Såklart ville Olivia köpa allt och även också hjälpa sin mamma att fota. Det blev några fina presentförpackningar till familjen därhemma.
 
 
 
 
 
Efter godisbutiken skulle vi äta lunch, inte heller så intressant för Olivia som var sugen på lördagsgodiset hon inhandlat och efter smakprovningen som killarna i butiken bjöd på. Men jag var hungrig och herre så mycket god mat vi fick på Thairestaurangen Lao Thai. Här är några godbitar från de många rätterna som serverades.
 
 
 
Olivia åt i alla fall ris och kycklingspett och hade en del energi under restaurangbesöket. trots att många måltider var långa så tycker vi alla att barnen var duktiga och tålmodiga.
 
 
 Fina Maria
 
Energi behövde vi alla när vi kom till Fun Arena som ligger på/under den mäktiga Em-stadion som byggdes till fotbollsem som hölls i Polen för 2 år sedan. Visst är den mäktig?
 
 
Vi började med så kallade Escaperooms, där syftet var att ta sig ut från ett rum genom att slå ihop våra kloka huvuden. Med koder, siffror och olika lås fick vi 1 timme på oss.
Detta var väldigt roligt samtidigt som barnen var lite skrajja att vi inte skulle ta oss ut. När jag frågade Olivia vilket som var roligast i Polen sa hon ändå escaperummet, trampolinen och att bada.
 
 
 
 
 
  
 
 
 
Om du själv vill åka till Polen och upptäcka kan du boka via Stena Lines hemsida.
 
Bokningskoden BLOGGPOLEN ger dig som läsare 25% rabatt på resa till Polen.

OBS! :
Erbjudande: 25% rabatt på Prova på Polen, t/r Karlskrona - Gdynia inkl del i hytt. Stanna upp till 3 nätter iland. Uppge erbjudandekod BLOGGPOLEN för att erhålla rabatten. Rabatten avser inte miljötillägg. Boka i perioden 24/4-30/06  och res i perioderna 24/4-30/06  samt 1/9-6/12.

 
Stena Line har en väldigt bra film du kan kika på för att få inspiration inför din kommande resa. Många ställen som tas upp i filmen har vi fått uppleva under vår bloggresa.
 
Klicka på bilden här.
 
 
 
 Bild ovan är lånad från Stena Line
 
Kategori: bloggbussen15
Taggar: #pomorskitravel, #stenalinestorytellers, bloggbussen15;