Vår sista bloggbussdag

Sista dagen på vår fina resa blev en tidig, men lika god frukost som de andra dagarna. Bianca har varit oerhört svår att väcka, konstigt när hon sovit 3 timmar mindre varje natt än vanligt, har liksom varit fullt ös på oss alla. Det är alltid lite tråkigt att lämna ett ställe som man tycker så mycket om. Vi har umgåtts med så många fina människor och känslan av att resan är på sluttampen får en del känslor att snurra.
 
Det var inte särskilt långt mellan Billund resort och Givskud Zoo. Klockan 8.30 började vi med en exklusiv visning innan övriga gäster kunde gå in klockan 10.00. Den mycket duktiga biologen Susanne, tog oss med till lejonens "stall" och berättade mycket intressanta saker om att honorna är mest aktiva i jakten då de är smidigare och snabbare än hanen.
Barnen fick känna på en äkta tigertass, tigersvans och lejonens vassa tänder som är utformade att slita köttet isär. Det var en mäktig känsla att stå därinne med så många lejon bara en knapp meter ifrån en, trots galler kändes det i maggropen där de vankade av och ann i väntan på att släppas ut efter en natt inne.
 
 
  
Efter det var det dags för de ståtliga girafferna inne i deras höga hus, de har så fin täckning och är så söta djur. De som ville fick ge djuren bananer som de slurpade i sig med mycket saliv och lång tunga. Den största giraffen var hela 5 meter lång, tänk att en giraffbebis är 2 meter när den föds, häftiga djur.
 
 
 
  
Vi drog vidare i parken, för en titt på apor, gorillor som Samson som väger 150 kg och är 42 år gammal. Vi åkte på en skön safarirunda så vi kunde se alla de andra djuren i parken. Det är så roligt att titta på främmande djur och det häftigaste var nog när giraffungarna som var ca. 6 månader gamla sprang runt och busade runt bussen, så fort bussen rullade så började de springa, så bedårnde söta. Slutligen mellanmål till kamelerna i form av äppel.
 
 
 
 
 
Kategori:

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: